Van Kinderpsycholoog naar Principal Recruiter: De Inspirerende Reis van Gabi

We nemen jullie graag mee in het verhaal van Gabi Stolvoort, Principal Recruiter bij Morgan Recruitment Group. Ze deelt haar reis en ervaringen van het begin tot het eind van haar loopbaan in Amsterdam. Op dit moment is ze al bijna 6 jaar een trouwe medewerker binnen het label Morgan Green.

“Ik ben iemand die een sprong in het diepe durft te wagen, super impulsief – gewoon doen en dan zie je het wel!”

Een Loopbaan van Diversiteit: Van Kinderpsychologie tot Recruitment

Geboren en getogen in de levendige buurt De Pijp, is ze een echt ‘stadsmeisje ’. Haar jeugd op een kinderboerderij inspireerde haar om dierenarts te worden, maar ze maakte later de switch naar kinderpsychologie en rondde haar studie succesvol af. Paardrijden was meer dan een hobby; het was een passie. Dit leidde haar naar een baan als stalmanager. Toch besloot ze om te gaan werken bij de VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie), de studie kinderpsychologie legde de basis voor Gabi's werk in de VVE. Haar diepgaande kennis van kinderlijke ontwikkeling en gedrag stelde haar in staat om effectief met jonge kinderen te werken en hen te ondersteunen in hun educatieve traject. Haar passie voor het helpen van anderen kwam zo samen met haar professionele expertise.    

Tijdens gesprekken met haar vriend, die ook recruiter is, ontdekte Gabi haar interesse in recruitment. Haar passie voor het helpen van anderen en haar achtergrond in kinderpsychologie sloten naadloos aan bij het werk als recruiter. Na verschillende gesprekken besefte ze dat de IT-wereld niet bij haar paste, waardoor ze uiteindelijk bij Morgan Green terechtkwam. Een memorabel moment tijdens haar tweede gesprek was toen ze verwachtte een presentatie van Morgan Green te krijgen, maar in plaats daarvan zelf een presentatie moest geven.

"Mijn inzicht in de markt en mijn netwerk binnen de sector hebben zeker bijgedragen aan mijn succes."

De stap naar Recruitment 

Ik had gesprekken bij andere organisaties, maar bij MRG voelde het erg persoonlijk en vertrouwd. Het leek alsof ze echt wilden helpen bij mijn ontwikkeling en groei. Ik ging van veel bewegen naar de hele dag achter een pc zitten, wat echt wennen was. Omdat je meteen voor de leeuwen wordt gegooid, leer je snel. Ik was iemand die hier om 7:30 zat en om 19:30 vertrok, omdat ik alles goed wilde doen. Er werden veel doelen gesteld die belangrijk waren. Vroeger gaf ik alles aan mijn paard, maar nu was het tijd om zelf te genieten, zoals van mooie vakanties. Het duurde even voordat ik dit wereldje doorhad, maar ik deed gewoon wat er van me gevraagd werd. Andere organisaties voelden onpersoonlijk, maar bij MRG voelde ik echt dat ze me wilden helpen ontwikkelen en opleiden.

Dankzij de vele rollenspellen en gesprekken met Emmy Kiddu, een zeer ervaren recruiter en tevens Managing Director van MRG, ontwikkelde ze zich snel. De no-nonsense cultuur bij MRG – waarbij je zowel positieve als negatieve feedback krijgt – heeft haar enorm geholpen. Voor haar persoonlijke ontwikkeling was het soms nodig om gedwongen beslissingen te nemen, en daarvan heeft ze veel geleerd.

"Ik heb geleerd om dingen niet persoonlijk aan te trekken. Dat is lastig voor mij als gevoelsmens, maar het was noodzakelijk. In het begin kreeg ik bij Morgan Green veel negatieve feedback, zoals mensen die snel en boos de telefoon ophingen. Dat raakte me persoonlijk, maar ik heb geleerd dat mensen mij niet aanvallen; het gaat vaak om eerdere ervaringen die niets met mij te maken hebben. Dat inzicht heeft me geholpen om door te zetten. Ik ben van nature iemand die alles 100 keer wil checken en overthinken. Nu weet ik dat je soms gewoon moet handelen. Je moet de telefoon oppakken en zien of iemand opneemt. Door deze aanpak ben ik misschien wel wat brutaler geworden, zelfs in mijn privéleven. Vroeger zou ik bijvoorbeeld nooit een restaurant bellen om te reserveren, maar nu doe ik dat soort dingen wel. Ik ben daardoor veel assertiever geworden.

Mijn strategie draait om persoonlijk contact en het onderhouden van waardevolle relaties. Dit is iets wat ik altijd heb vastgehouden vanuit mijn verleden en het heeft me een sterk netwerk opgeleverd. Ik ken professionals die mij kennen en waarderen, wat enorm helpt. Dit vermogen om op het juiste niveau met mensen te kunnen praten, wordt echt gewaardeerd. Ik geloof dat dit een grote rol heeft gespeeld in mijn promotie naar principal. Mijn kennis van de markt en de mensen die erin rondlopen heeft ook bijgedragen aan mijn succes. Vaak heb ik kandidaten op het juiste moment op de juiste plaats weten te plaatsen, dankzij mijn diepgaande kennis van de markt."

“Mijn tip aan nieuwkomers is om echt door te zetten. Aan het begin komt er veel op je af, maar het is belangrijk om smart te werken. Bouw je netwerk op, vergaar kennis, en realiseer je dat dit tijd kost. Je moet er echt even doorheen, maar uiteindelijk pluk je de vruchten van je inspanningen.”

Ondanks dat Gabi geen managementfunctie ambieert, blijft ze nog steeds bezig met het ondersteunen van haar team. Zo begeleidt ze trainees tijdens klantbezoeken. Deze begeleiding tijdens face-to-face ontmoetingen is iets wat ze leuk vindt en waardeert. Ze gelooft dat het belangrijk is om persoonlijk contact te hebben en dat het ook helpt bij het plaatsen van mensen op de juiste plek. Tijdens deze bezoeken geeft Gabi feedback aan de trainees, zowel tijdens als na de gesprekken, om hun ontwikkeling te bevorderen. Ze zorgt ervoor dat er ruimte is voor open communicatie, zodat de trainees zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens te delen. 

 

Ze is erg blij dat ze de rol van principal heeft bereikt, terwijl ze eerst zelf niet wist dat ze bijna was gepromoveerd. Ze zegt dan ook dat het behalen van targets en het verbeteren van soft skills cruciaal zijn voor een promotie.

Gabi bij Morgan Green toekomst 

Gabi's ambitie dit jaar is om de top biller te worden en zich verder te ontwikkelen in haar rol, met meer meetings en een grotere organisatorische groei als doel. Ze wil haar ondernemerschap nog verder uitbreiden. Haar motto is "work smart, not hard". Ze merkt op dat veel mensen hard werken, wat fantastisch is, maar benadrukt het belang van focus. Ze gelooft dat het essentieel is om de focus te leggen op de juiste dingen om efficiënt te zijn en succes te behalen.

Een Tip voor Succes:

"WORK SMART, NOT HARD."

Ben jij leergierig, nieuwsgierig en vastberaden om je doelen te halen? Wacht het niet af en solliciteer voor een baan bij ons in het bedrijf! Benieuwd naar hoe het met Gabi gaat? Klik hier om haar toe te voegen op LinkedIn. Ready om te knallen voor succes binnen team Morgan Green? Klik dan hier om te solliciteren!

Benieuwd naar meer verhalen van onze medewerkers? 

 

Bel of mail mij