De Reis van Carlos: Onbegrensde Mogelijkheden

In de dynamische wereld van recruitment is elk verhaal uniek, elk pad gevuld met uitdagingen en triomfen. Vandaag nemen we een kijkje in het verhaal van Carlos, een recruiter bij Morgan Recruitment Group, die zijn reis deelt van interne verschuiving tot het opbouwen van een nieuw team in het hart van Utrecht. Met vijf en een half jaar ervaring bij het bedrijf, is het niet ongewoon om wat routine te ontwikkelen. Maar voor Carlos was dit niet het geval. Hij heeft net een grote stap gezet van Morgan Green Amsterdam naar Utrecht, en hij vertelt ons graag over zijn spannende nieuwe avontuur bij Morgan Recruitment Group.

Interne Verschuiving: Een Sprong in het Onbekende 

Voor Carlos begon het allemaal met een verlangen naar groei. Na jarenlang in een vertrouwde omgeving te hebben gewerkt bij MRG Amsterdam, Morgan Green, voelde hij de drang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en zijn professionele horizon te verbreden. Toen de kans van een interne verschuiving zich voordeed, aarzelde Carlos geen moment. Hij omarmde de mogelijkheid om zijn vaardigheden te testen op nieuwe terreinen, vastbesloten om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel.

“Ik merk dat ik terugga naar de basis, wat ik in mijn traineeship heb geleerd.” 

Nieuwe Uitdagingen, Nieuwe Verantwoordelijkheden 

Eenmaal in Utrecht stond hij voor een geheel nieuwe set uitdagingen. Het opbouwen van een nieuwe markt, het cultiveren van relaties met klanten en kandidaten, en het leiden van een nieuw team vereisten een combinatie van vastberadenheid, tact en strategisch inzicht. Maar Carlos was niet bang voor de uitdaging. Hij zag het als een kans om zijn leiderschapsvaardigheden aan te scherpen en zijn stempel te drukken op een opkomende markt.

Gelukkig stond hij er niet alleen voor. Vanaf dag één werd hij verwelkomd door collega's van team Utrecht, die hem met open armen ontvingen en hem bij elke stap van zijn reis ondersteunden. De begeleiding en mentorship van Laura, onze director, was vooral waardevol voor Carlos. Zo gaf ze hem bijvoorbeeld waardevol advies over het belang van timemanagement. Hierover zegt hij: “Iedereen komt op een punt waarop je beseft hoe cruciaal timemanagement is. Met dag- en weektaken wordt het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om je doelstellingen te behalen.” Het gehele team hielp hem niet alleen om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, maar ook om te gedijen en te groeien als professional. Naast team Utrecht, krijgt Carlos ook veel hulp van team Amsterdam.  Hun steun was een bevestiging van de kracht van teamwork binnen Morgan Recruitment Group. 

“Met dit team wil ik echt op de kaart komen te staan in de farmaceutische industrie.”

Leertraject en Toekomstige Doelen 

“Ik ben iemand die graag anderen helpt, dus zodra iemand in mijn team om hulp vraagt, sta ik direct voor hen klaar. Maar het gevolg was dat ik veel tijd besteedde aan het helpen van anderen en weinig tijd overhield voor mijn eigen markt. Daarom heb ik voor mezelf een duidelijke weekplanning gemaakt en momenten ingepland waarop ik me kan richten op mijn eigen business. Hierdoor heb ik geleerd om effectief met mijn tijd om te gaan en onderscheid te maken tussen de tijd die ik aan mijn team besteed en de tijd die ik reserveer voor mijn eigen."

Voor Carlos draait alles om leren en groeien. Hij besefte al snel dat zijn succes afhing van zijn bereidheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zijn kennis voortdurend uit te breiden. Terugkeren naar de basis en de fundamenten van het recruitmentvak herontdekken, bleek een cruciale stap in zijn reis. Waar streeft hij uiteindelijk naar? Hij wil met zijn team Morgan Green Utrecht echt op de kaart zetten in de farmaceutische industrie. En zijn ultieme doel? Een managementpositie bereiken en blijven groeien, misschien zelfs een nieuw label opzetten als de mogelijkheid zich voordoet. Met zijn langetermijndoelen duidelijk voor ogen stort Carlos zich vol op zijn missie.

Hij deelt eerlijk de ups en downs van zijn reis. Hij spreekt openlijk over de uitdagingen van zijn overstap naar Utrecht: de lange werkdagen, de competitieve markt en de constante druk om te presteren. Maar te midden van deze uitdagingen waren er ook hoogtepunten – momenten van triomf en voldoening die zijn inzet en vastberadenheid beloonden. Het behalen van zijn eerste omzet in zijn nieuwe markt, het zien groeien van zijn team en het opbouwen van duurzame relaties met klanten en kandidaten waren stuk voor stuk momenten die Carlos waardeert als bewijs van zijn vooruitgang en groei. 

Bouwen aan Succes 

Het hebben van een goed team is volgens Carlos cruciaal voor succes. Hij gelooft dat een team dat gedreven wordt door een gemeenschappelijke visie en passie voor succes, in staat is om de meest uitdagende doelen te bereiken. En met een team als het zijne, is Carlos ervan overtuigd dat de toekomst van Morgan Green Utrecht helder en veelbelovend is. 

Het verhaal van Carlos bij Morgan Recruitment Group is niet alleen inspirerend, maar ook leerzaam voor jonge professionals die een carrière in recruitment overwegen. Het illustreert de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met interne verschuivingen en het opbouwen van nieuwe teams, evenals het belang van ondersteuning, leergierigheid en vastberadenheid in dergelijke rollen. Carlos' reis herinnert ons eraan dat met toewijding en doorzettingsvermogen, zelfs de grootste uitdagingen overwonnen kunnen worden.

Een Tip voor Succes:

“Zorg ervoor dat je altijd begrijpt waarom je bepaalde taken uitvoert. Dit helpt niet alleen om het grotere geheel te begrijpen, maar zorgt er ook voor dat iedereen op één lijn zit en gemotiveerd blijft.”

Ben jij leergierig, nieuwsgierig en vastberaden om je doelen te halen? Wacht het niet af en solliciteer voor een baan bij ons in het bedrijf! Benieuwd naar hoe het met Carlos gaat? Klik hier om hem toe te voegen op LinkedIn. Ready om te knallen voor succes binnen zijn team? Klik dan hier om te solliciteren!

 

Benieuwd naar meer verhalen van onze medewerkers?

Bel of mail mij