Recruitment, iets voor mij?

Zoek je een baan waarbij je veel kunt leren en ontwikkelen? Of ben je juist op zoek naar een baan waarbij je veel tijd doorbrengt met collega’s? Misschien ben je wel op zoek naar een baan met veel verantwoordelijkheid, of een baan waarbij je veel verantwoordelijkheid hebt. Of iets de juiste baan is, is natuurlijk afhankelijk van een aantal zaken.

Recruitment kan een interessante en uitdagende carrière zijn voor iemand die graag mensen helpt bij het vinden van een baan en die affiniteit heeft met werving en selectie. Als recruitment consultant ben je verantwoordelijk voor het werven van geschikte kandidaten voor vacatures bij verschillende organisaties. Dit kan bijvoorbeeld via jobboards, social media, of het benaderen van potentiële kandidaten.

Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren naar de wensen en behoeften van zowel kandidaten als opdrachtgevers, en dat je goed in staat bent te communiceren en onderhandelen. Daarnaast moet je ook in staat zijn om snel te schakelen en goed te kunnen multitasken, aangezien het werk erg vaak druk kan zijn.

Als we dit op ons team reflecteren, klopt dit zeker. Aan Mathyos, teammanager, is gevraagd wat de kwaliteiten van zijn team zijn. Het antwoord hierop was: ‘We zijn een jong en dynamisch team. Iedereen is erg flexibel en je merkt dat iedereen makkelijk mee kan bewegen met de klanten en elkaar. We kunnen goed luisteren en meedenken in oplossingen’.

In deze branche moet je stevig in je schoenen kunnen staan. Aan het begin zul je heel hard vallen en dan is het aan jou om de knop om te zetten. Iemand zonder doorzettingsvermogen redt het bijvoorbeeld niet. Het kan namelijk lang duren voordat je een deal binnenhaalt. Gwenda, eindverantwoordelijke van Morgan Black, geeft hiervoor een mooie tip weg: ‘Leer om kleine successen te vieren, het gaat niet alleen maar om de grote klappers’.

Hoe je het ook wendt of keert, het is belangrijk om goed na te denken over wat voor soort baan er bij je past. Zoek een baan die aansluit bij je interesses, vaardigheden en doelen in je leven. Of recruitment iets voor jou is, hangt dus af van je persoonlijke vaardigheden en interesses. Als je graag mensen helpt en affiniteit hebt met werving en selectie, is de kans groot dat dit een geschikte baan voor je is.

Enthousiast? Stuur ons een bericht!

 

Bel of mail mij