Absolute no-go's in een CV

Een goed CV is de sleutel tot succes bij het solliciteren. Maar er zijn bepaalde dingen die je absoluut niet in je CV moet zetten, omdat ze je kansen op een baan kunnen verkleinen. Hier zijn enkele absolute no-go's:

 1. Leugens
  Nooit liegen over je opleiding, werkervaring of vaardigheden. Dit kan leiden tot problemen als je de baan krijgt en later wordt ontdekt dat je hebt gelogen.

 2. Onnodige persoonlijke informatie
  Je CV is geen plek om te delen hoeveel kinderen je hebt of of je getrouwd bent. Dit soort informatie is irrelevant voor de baan waarop je solliciteert.

   
 3. Slechte spelling en grammatica
  Een CV met veel spelfouten en grammaticale fouten kan er onprofessioneel uitzien en kan indruk maken dat je niet goed genoeg bent om de baan te krijgen.

   
 4. Teveel informatie
  Houd het kort en bondig, je CV moet op één pagina passen.

 5. Oude informatie
  Zorg ervoor dat je CV altijd up-to-date is. Verwijder oude banen of opleidingen die niet relevant zijn voor de baan waarop je solliciteert.

Een keer ontving een recruitment professional een CV van iemand die solliciteerde voor een sales functie. In de 'over mij' sectie had de kandidaat geschreven dat hij hield van "feesten en drinken met vrienden" en "mooie vrouwen versieren". Dit was een absolute no-go en de kandidaat werd meteen afgekeurd voor de functie.

Bel of mail mij