Sollicitatiegesprek: welke onderwerpen je MOET vermijden

Tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk om een goede indruk achter te laten bij de interviewer. Enkele onderwerpen kunnen echter een negatieve indruk achterlaten. Samenvattend bespreken we enkele onderwerpen die je moet vermijden tijdens een sollicitatiegesprek.

  1. Persoonlijke problemen
    Het is belangrijk om professioneel te blijven tijdens een sollicitatiegesprek. Het is niet gepast om persoonlijke problemen te bespreken, zoals problemen met gezondheid, familie of financiën. Dit kan een negatieve indruk achterlaten en afleiden van de reden waarom je hier bent: om te laten zien waarom je geschikt bent voor de baan.
     
  2. Slechte ervaringen met vorige werkgevers
    Het is belangrijk om positief te blijven tijdens een sollicitatiegesprek, zelfs als je slechte ervaringen hebt gehad met vorige werkgevers. Het is niet gepast om slechte ervaringen te bespreken of te klagen over vorige werkgevers. Dit kan een negatieve indruk achterlaten en laat zien dat je misschien moeilijk te werken bent.
     
  3. Salaris
    Het is beter om te wachten tot een aanbod wordt gedaan voordat je meer dan salaris hebt. Tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk om te laten zien waarom je geschikt bent voor de baan en hoe je waarde kunt toevoegen aan de organisatie. Het bespreken van salaris te vroeg kan afleiden en kan een negatieve indruk achterlaten.
     
  4. Politiek en religie
    Het is belangrijk om professioneel te blijven tijdens een sollicitatiegesprek en om te voorkomen dat je in een controversieel onderwerp terechtkomt. Het is beter om politiek en religie uit het gesprek te houden. Dit kan tot ongemak leiden voor de interviewer of de indruk geven dat je niet geschikt bent voor de organisatie van de functie.
     
  5. Verwachtingen van de baan
    Het is belangrijk om realistisch te zijn over wat de baan inhoudt en wat de verwachtingen zijn. Het is niet gepast om verwachtingen te hebben die niet realistisch zijn of onredelijk zijn. Dit kan een negatieve indruk achterlaten en kan leiden tot een teleurstelling voor zowel jou als de werkgever.

Kortom, tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk om professioneel te blijven en een goede indruk achter te laten. Door persoonlijke problemen, slechte ervaringen met vorige werkgevers, salaris, politiek en religie, en verwachtingen van de baan te vermijden, kun je een positieve indruk achterlaten door recruiters in de recruitmentwereld. Houd in gedachten dat het gaat om hoe jij waarde kunt toevoegen aan de organisatie en hoe jij geschikt bent voor de baan.

 

Bel of mail mij