Stage lopen bij Morgan Recruitment Group

In september 2020 zijn onze nieuwe stagiaires Nassim (links onder), Hugo (links boven), Gina (midden) en Lars (rechts onder)  begonnen. Het einde van hun stage periode nadert en wij hebben hun gevraagd of ze wat wilden vertellen over zichzelf en hun ervaring bij Morgan Recruitment Group. De ervaring van Robert-Jan (rechtsboven) die zijn afstudeeropdracht bij Morgan Green heeft geschreven, vind je hier.

 

Wat is je naam en leeftijd en kan je een korte samenvatting geven van je studie?

Nassim: “Ik ben Nassim van der Knijff, een 21-jarige student die Toegepaste Psychologie studeert aan Hogeschool Leiden. Toegepaste psychologie is een brede opleiding, ik doe de richting Arbeid & Organisatie. In de afstudeerrichting A & O staat het streven naar het floreren van (teams in) organisaties en de individuen in organisaties centraal. Door psychologische interventies in te zetten draagt de toegepast psycholoog bij aan het ontplooien van mensen en organisaties.”

Hugo: “Mijn naam is Hugo Bos en ik ben 22 jaar oud. Ik zit in het derde jaar van de studie bedrijfskunde op de Hogeschool van Amsterdam. Bedrijfskunde is een brede economische studie waar je veel verschillende gebieden leert kennen.”

Gina: “Mijn naam is Gina Floridia, ik ben 21 jaar oud en ik zit momenteel in mijn 4e en tevens laatste jaar van European Studies. Op deze studie leer ik alles over het werken in een internationale omgeving. Ik heb veel geleerd over interculturele communicatie, internationale business en internationale politiek. Daarnaast ben ik ook veel bezig geweest met teksten schrijven, marketing en presenteren, een hele brede opleiding dus.”

Lars: "Ik ben Lars Veltman, ik studeer commerciële economie en zit nu in mijn 3de jaar. In mijn studie leren wij vooral over marketing, waarom kopen mensen producten of diensten? Hiernaast zijn wij ook bezig met het ontwikkelen van de skills hoe je deze dingen nou kan verkopen. Uiteraard komt er ook een klein stukje economische kennis en M&O bij."

 

Wat zijn jouw interesses en waar keek je naar toen je naar een stage zocht?

Nassim: “De recruitment / werving en selectie business leek mij erg interessant. Bij mijn opleiding doen we veel aan talentmanagement en dat is toepasbaar bij dit werk. Zelf zocht ik ook meer naar het money driven / commerciële tak om mijn stage te doen.”

Hugo: “Toen ik ging zoeken naar een stage ging mijn interesse vooral uit naar procesmanagement. Dit vond ik altijd een interessant onderwerp tijdens schoolopdrachten. Tijdens het zoeken is Morgan Green en Morgan Black alleen niet langs gekomen. Morgen Green/ Morgan Black heeft namelijk mij benaderd.”

Gina: “Mijn interesse toen ik ging zoeken naar een stage ging in eerste instantie vooral uit naar een groot internationaal bedrijf en communicatie / procesmanagement. Maar 2020 is natuurlijk zoals we allemaal weten een gek jaar geweest en veel bedrijven hebben het afgelopen jaar ervoor gekozen om geen stagiaires aan te nemen. Daarnaast werd het voor studenten afgeraden om in het buitenland stage te gaan lopen. Ik wilde het graag in Nederland doen. Dat betekende wel dubbel zo veel concurrentie om ergens aangenomen te worden. Ik ben flink wezen zoeken en kwam uiteindelijk bij Morgan Green en Morgan Black uit. Na een leuk telefoongesprek en vervolgens een persoonlijk gesprek hoorde ik dat ik was aangenomen. Wat voor mij belangrijk was tijdens het zoeken was ook het gevoel en de klik die je hebt bij het bedrijf, dat beviel mij erg goed bij Morgan Green en Morgan Black.”

Lars: “Mijn interesses liggen bij het verkopen van diensten of producten, ondanks dat ik veel ervaring heb in de sales ben ik nog nooit in aanraking gekomen met recruitment. En dit is eigenlijk ook de reden dat ik hiervoor gekozen heb, om te ontdekken of dit iets voor mij is.”

 

Wat waren jouw taken binnen Morgan Green en Morgan Black?

Nassim: “Ik ondersteun voornamelijk de consultants van Morgan Green. Zo maak in nieuwe searches aan, zoek en kwalificeer ik nieuwe kandidaten en schrijf ik vacatures.”

Hugo: “Mijn taken zijn verschillende binnen de organisatie. Zo schijf ik bijvoorbeeld vacatures, zoek ik naar kandidaten en werk ik het CRM-systeem bij. Deze taken doe ik uiteindelijk om het team van Morgan Black te ondersteunen.”

Gina: “Ik ben aangenomen als Marketing Stagiaire, ik zou moeten werken aan employee branding en daarnaast meewerken met het corporate team om het bedrijf te laten groeien. In het begin was ik vooral bezig met marketing onderzoeken doen en social media posts maken voor de online platforms van Morgan Green en Morgan Black. Ook was ik veel bezig met wervende vacatures schrijven. Na een aantal recruitment trainingen mocht ik ook beginnen met werving en selectie. Ik mocht zelf mensen benaderen en kwalificeren voor bij ons op kantoor. Daarnaast ben ik ook regelmatig bezig geweest met de website onderhouden, teksten vertalen en verschillende mensen contacten.”

Lars: “Initieel begon ik met het ondersteunen van Morgan Green als recruiter, ik hielp met vacatures schrijven, kandidaten opzoeken en kwalificeren. Naar mate de tijd vorderde heb ik mijzelf meer bezig gehouden met de marketing. Ook nu ondersteun ik de recruitment consultants van Morgan Green, het verschil is dat ik ze nu help door dingen visueel aantrekkelijk te maken en na te denken hoe wij ons sterker in de markt kunnen zetten op het gebied van social media.”

 

Wat vind je van Morgan Recruitment Group als bedrijf?

Nassim: “Ik vind Morgan Green een enorm prettig bedrijf. De collega’s zijn aardig en behulpzaam. Morgan Green wijst iedere consultant een verschillende niche aan waardoor je niet onderling aan het concurreren bent en dit vind ik erg slim bedacht. Niet alleen is dit goed voor de teamgeest maar ook werkt het efficiënter.”

Hugo: “Het is een fijn bedrijf om te werken. De mensen die er werken zijn vrij jong waardoor het voor mij fijner samenwerken was. Iedereen is behulpzaam en je wordt als stagiair gewaardeerd.”

Gina: “Morgan Recruitment Group is een gezellig, jong maar professioneel bedrijf. Iedereen is erg gedreven en haalt graag zo veel mogelijk en het beste uit zichzelf. De sfeer binnen het team is erg belangrijk voor Morgan Recruitment Group en hier wordt ook veel aandacht aan besteedt. Ik vind het jammer dat ik door de COVID-19 maatregelen mijn collega’s van de afgelopen 5 maanden zo weinig heb kunnen zien. Ik had heel graag vaker met hun pauze willen houden en op de vrijdagen de week willen afsluiten. Misschien in de toekomst!”

Lars: “Het is een onwijs leuk, professioneel en dynamisch bedrijf. Ik heb in veel bedrijven mee mogen lopen maar wat mij opvalt bij Morgan Green & Black is dat zij ontzettend hard werken. Hiernaast is er zeker ruimte voor een praatje en wordt er in de pauzes vaak fanatiek tafeltennis gespeeld.”

 

Wat heb je geleerd tijdens jouw stage?

Nassim: “Mijn spreekvaardigheid is enorm voorruit gegaan door het kwalificeren van diverse kandidaten. Ook zijn mijn sales en marketing skills verbeterd door de manier waarop ik Morgan Green heb moeten vertegenwoordigen naar de kandidaten en het maken van aantrekkelijke vacatures.

Verder heb ik ook geleerd hoe ik mezelf later goed kan neerzetten op de arbeidsmarkt zodat ik eerder opval voor recruiters.”

Hugo: “Ik heb meer kennis gekregen over de markt van recruitment bedrijven en hoe het binnen zo een organisatie te werk gaat. Ik wist hier vooraf uiteindelijk minder vanaf dan ik dacht. Daarnaast heb ik veel aan mijn persoonlijke leerdoelen kunnen werken. Hiermee bedoel ik samenwerken, plannen en managen en doorzettingsvermogen.”

Gina: “Wat ik vooral heb geleerd is natuurlijk hoe het is om te werken in de business wereld. Communiceren met collega’s en duidelijkheid is naar mijn mening een belangrijk onderdeel daarvan. Ik ben ook creatiever geworden, waar ik zelf ook blij mee ben. Ik heb door recruitment geleerd om kritisch te kijken en te denken, en ik denk dat dat belangrijk is voor bijna alles in de toekomst.”

Lars: “Ik vind het heel leuk dat ik inzichten heb gekregen van wat recruitment inhoudt, daarnaast heb ik veel geleerd over marketing. Ook ben ik onwijs blij met het vertrouwen dat Green in mij heeft, en geven ze mij de ruimte om naast mijn minor hun verder te helpen op het gebied van marketing.”

Bel of mail mij