International Women's Day: Vieren van Inclusiviteit en Kracht op de Werkvloer 🌸

Vandaag vieren we wereldwijd International Women's Day, een dag gewijd aan de kracht, veerkracht en prestaties van vrouwen. Het is een dag om te herinneren, te vieren en te streven naar een wereld waarin vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn in alle aspecten van het leven. Bij Morgan Recruitment Group waarderen we onze vrouwen enorm en ondersteunen we hen waar nodig. Als bedrijf geloven we in gelijkheid voor iedereen, zowel op het werk als daarbuiten. Dit jaar, op deze dag, staat het thema inclusiviteit centraal.

“Op International Women's Day staan we stil bij de ontembare kracht van vrouwen: hun vermogen om tegen de stroom in te gaan, de kracht om dromen na te jagen en om een pad te banen naar gelijkheid. Laten we samen de vastberadenheid, doorzettingsvermogen en veerkracht van vrouwen erkennen en waarderen, terwijl we streven naar een toekomst waarin gelijke kansen vanzelfsprekend zijn voor alle vrouwen over de hele wereld.” 
- Eva Budak, Marketing & Communicatie Manager

De Kracht Van  Inclusiviteit

Inclusiviteit is als een kleurrijk boeket waarin elke bloem haar eigen unieke pracht bezit. Het draait niet alleen om het openen van deuren voor vrouwen, maar om het omarmen van alle individuen, ongeacht hun achtergrond, identiteit of ervaring.

Sanaâ El Amraoui, Learning & Development Manager, voegt hieraan toe: “Bij MRG word je meer dan alleen beoordeeld op je CV. Er wordt gekeken naar jou als persoon, naar jouw talenten en kwaliteiten, ongeacht je achtergrond, cultuur, religie of geslacht. Bij MRG voelt iedereen zich welkom en gewaardeerd, en krijgt gelijke kansen. Het hoofdkantoor van MRG is gevestigd in Amsterdam, wat een weerspiegeling is van de cultuur van deze prachtige stad: hier is iedereen welkom en wordt iedereen ondersteund om volledig deel te nemen.”

Stel je een wereld voor waarin elke vrouw, ongeacht haar afkomst, religie, beperking of seksuele geaardheid, zich vrij kan bewegen. Een wereld waarin we niet alleen de verhalen van degenen die al in de schijnwerpers staan beluisteren, maar ook de fluisteringen van degenen die nog in de coulissen wachten. Inclusiviteit is als het planten van zaadjes van begrip, zodat iedereen de kans krijgt om te groeien en te bloeien. Bij MRG vinden we het belangrijk dat iedereen gelijk is en gelijke kansen moet hebben.

Marleen Brokking, Consultant Morgan Lab, zegt: “Binnen MRG zie ik absoluut geen belemmeringen als het gaat om het bereiken van leiderschapsposities als vrouw. Ik werk zelf op onze locatie in Utrecht, waar onze Director een vrouw is, en ik zie dat ook vrouwelijke collega's met een Senior functie van mij nu de kans krijgen om door te groeien naar leidinggevende posities. Vanuit mijn perspectief wordt hier niet gekeken naar geslacht, maar echt naar de persoonlijke eigenschappen en prestaties die iemand neerzet.

Een Positieve Werkcultuur 

Communicatie speelt een cruciale rol in het bevorderen van een gezonde dynamiek tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Open en respectvolle communicatie helpt om misverstanden te voorkomen en vertrouwen op te bouwen. Het aanmoedigen van een cultuur waarin alle stemmen worden gehoord en gewaardeerd, ongeacht geslacht, draagt bij aan een inclusieve en productieve werkomgeving.

Ilda Bihorac, Junior Corporate Recruiter, voegt hieraan toe: “Als het gaat om mijn ervaring met communicatie tussen mannen en vrouwen op de werkvloer, heb ik het gevoel dat ik gehoord, gewaardeerd  en serieus genomen wordt. Over het algemeen denk ik dat er nog steeds ruimte is voor verbetering als het gaat om gendergelijkheid op de werkvloer. Het is belangrijk dat organisaties blijven streven naar een inclusieve omgeving en er een goede man/vrouw verdeling is. Als individu probeer ik mijn steentje bij te dragen door bewust te zijn van deze kwesties en mij in te zetten voor gelijke kansen voor iedereen in mijn professionele omgeving.”  

Vrouwen en in de Recruitmentwereld 

Leiderschapsposities voor vrouwen in de recruitment bieden een kans om de diversiteit binnen de branche te versterken en te vieren. Hoewel sommige sectoren traditioneel door mannen worden gedomineerd, zoals sales, biedt de recruitmentwereld een platform waarin de unieke kwaliteiten van vrouwen kunnen schitteren. 

In een omgeving waar assertiviteit en competitiviteit vaak de norm zijn, brengen vrouwen waardevolle eigenschappen zoals empathie, samenwerking en mensgerichtheid met zich mee. Deze eigenschappen zijn van onschatbare waarde bij het opbouwen van sterke relaties met klanten en kandidaten, het bevorderen van een inclusieve werkcultuur en het stimuleren van teamprestaties.

Hoewel het misschien uitdagend kan zijn om in een omgeving te werken die historisch gezien door mannen is gedomineerd, biedt dit juist een kans voor vrouwen om hun grenzen te verleggen en hun volledige potentieel te benutten. Door uit hun comfortzone te stappen, kunnen vrouwen hun capaciteiten ontwikkelen en groeien in leiderschapsposities binnen de recruitment. 

Gabi Stolvoort, Senior Consultant Morgan Green, zegt hierover: “De grootste barrière om succesvol te zijn, ligt vaak bij onszelf. Door zelfvertrouwen op te bouwen, uitdagingen aan te gaan en ondersteuning te zoeken binnen het werkveld, kunnen vrouwen hun weg banen naar leiderschap en bijdragen aan een inclusievere en evenwichtiger branche.

Dus, dames en heren, laten we onze focus richten op de horizon van gelijkheid en samen de vruchten van inclusiviteit plukken. Happy International Women's Day! 🌺👩‍🤝‍👩🌼

 

 

Bel of mail mij