Effectief schrijven op LinkedIn

Effectief schrijven op LinkedIn is de sleutel tot het bereiken van potentiële werkgevers! Op dit moment telt LinkedIn ongeveer 850 miljoen geregistreerde leden, waaronder 222 miljoen in Europa, in meer dan 200 landen, hierdoor is het één van de grootste platformen ter wereld. Alleen al in Europa zijn er ongeveer 222 miljoen actieve leden op alleen LinkedIn.

LinkedIn is een geweldige plek om jezelf of je bedrijf te promoten en contact te leggen met potentiële klanten en partners. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw berichten opvallen tussen alle andere updates en artikelen? Door effectief te schrijven natuurlijk! Enkele tips en trucs voor het maken van effectieve, creatieve content op LinkedIn vind je hieronder:

 

Ken je doelgroep!

Voordat je begint met schrijven, is het belangrijk om je doelgroep te kennen. Wie wil je bereiken met je bericht? Wat zijn de interesses en behoeften? Door je doelgroep goed te begrijpen, kun je content maken die de potentiële opdrachtgevers aanspreekt en hen motiveert om te reageren. 

Om je doelgroep beter te leren kennen, kun je beginnen met het analyseren van de statistieken van je LinkedInprofiel. Hier vind je informatie over de demografie van je volgers, de populairste berichten en meer. Gebruik deze informatie om te bepalen welke onderwerpen en stijlen het effectiefst zijn bij je doelgroep. Deze statistieken kun je bijvoorbeeld onder een bijdrage zien als je klikt op ‘weergeven’.

Het definiëren van doelen en het monitoren van resultaten is van noodzakelijk belang om te bepalen of jouw LinkedIn-publicaties goed presteren. Hoewel een engagement rate tussen 2% en 5% als goed wordt beschouwd, is het belangrijk om te focussen op je specifieke doelen. Het meten van reacties, likes, opmerkingen en shares in verhouding tot het aantal abonnees van een account is de belangrijkste statistiek om te beoordelen of je content effectief is. 

Wist je dat … 

Het percentage van mannen op LinkedIn 57,2% en vrouwen 42,8% is? 
O en …
80% van de LinkedIn-gebruikers heeft een leeftijdsbereik onder de 35 jaar en bijna 60% is tussen de 25 en 34 jaar oud!


Gebruik visuals :)

Mensen zijn visueel ingesteld en reageren sneller op visuele content dan op tekst alleen. Voeg (persoonlijke) afbeeldingen, video's of infographics toe aan je berichten om de aandacht te trekken en je boodschap te versterken. Probeer ook om visuele elementen te gebruiken die de boodschap ondersteunen, zoals grafieken, diagrammen of screenshots. Er is 50% meer engagement voor posts met afbeeldingen, maak hier dus gebruik van. 


Schrijf pakkende headlines

Ja … Ik weet het, deze kop is ook niet zo pakkend. De kop van je bericht is vaak het eerste wat mensen zien. Maak het interessant en aantrekkelijk, zodat mensen willen doorklikken om het hele artikel te lezen. Een goede kop is kort en bondig, bevat een belofte of vraag en prikkelt de nieuwsgierigheid. Wat is de boodschap die je mensen wil laten voelen als zij jouw kop lezen? Bij het schrijven van een kop moet je de zintuigen aanspreken en ervoor zorgen dat de lezer zich verbonden voelt met de omgeving en het onderwerp. Het is als het creëren van een levendige wereld rondom je woordenschat, een wereld waarin lezers worden meegenomen wanneer ze jouw stuk lezen.

Gratis tools

1. Emotional Marketing Value Headline Analyzer
(Deze tool vertelt je welke emoties de lezer voelt bij het lezen van de headline) 
2. OptinMonster’s Headline Analyser
(Deze tool vertelt je of je woorden pakkend genoeg, te lang of niet goed gestructureerd zijn)

Vertel een samenhangend verhaal 

Verhalen zijn krachtige manieren om emoties op te wekken en mensen te betrekken. Vertel een persoonlijk verhaal, gebruik een casestudy of deel een succesverhaal om je boodschap over te brengen op een boeiende en memorabele manier. 
Maak het persoonlijk, houd het kort en focus je vooral op de kernboodschap. Laat je persoonlijkheid en passie zien in je berichten, zorg dat je korte verhaal impact heeft en zorg ervoor dat je boodschap duidelijk is. 

Uit onderzoek van LinkedIn bleek dat long-form content van 1900-2000 woorden het beste presteert. 

Gebruik van hashtags 

Goed gebruik van hashtags kan ervoor zorgen dat jouw content door veel meer mensen wordt gezien. Je komt hierdoor in contact met LinkedIn gebruikers die dezelfde interesses hebben als jij, waarna je kunt connecten en misschien wel een samenwerking plaatsvindt!  

Tips voor het schrijven van hashtags: 
1. Schrijf hashtags altijd aan elkaar, dus niet: #oud-kandidaat wel: #oudkandidaat
2. Iedere hashtag die uit meerdere woorden bestaan schrijf je met een hoofdletter: #LinkedInBericht
3. Hanteer een basislijst en voeg specifieke hashtags toe die passen bij je post
 

BONUS

Door de gratis Google Chrome-Plugin ‘LinkedIn Hashtags Analytics’ te activeren, kun je snel en makkelijk checken hoeveel volgers een hashtag heeft!


Conclusie

Creatief schrijven op LinkedIn kan absoluut werken en net zo effectief zijn als content creëren op Instagram of TikTok. Met een groeiend aantal gebruikers over de hele wereld, biedt LinkedIn een enorme kans om jezelf of je bedrijf te promoten en waardevolle connecties te leggen. 

Om op te vallen tussen de massa en je content effectief te maken, zijn er enkele essentiële tips die je kunt volgen. Ten eerste is het van cruciaal belang om je doelgroep goed te kennen en content te creëren die hen aanspreekt. Authenticiteit is hierbij de sleutel. Daarnaast is het toevoegen van visuele elementen, zoals afbeeldingen en video's, een effectieve manier om de aandacht te trekken en je boodschap te versterken. 

Pakkende headlines zijn ook van groot belang, omdat ze de eerste indruk maken en lezers moeten prikkelen om verder te lezen. Het creëren van een levendige wereld rondom je woordenschat in je kop is een geweldige manier om de zintuigen van de lezer aan te spreken en hen mee te nemen in jouw verhaal. 

Verhalen vertellen is een krachtige manier om emoties op te wekken en betrokkenheid te stimuleren. Het delen van persoonlijke ervaringen of succesverhalen maakt je content boeiend en memorabel. Daarnaast kunnen hashtags een belangrijke rol spelen bij het vergroten van je zichtbaarheid op LinkedIn. Door relevante hashtags te gebruiken, kun je in contact komen met gebruikers die dezelfde interesses hebben en mogelijk waardevolle connecties opbouwen. 

Kortom, creatief schrijven op LinkedIn biedt een fantastische mogelijkheid om jezelf te uiten, je merk te promoten en waardevolle connecties te maken. Door gebruik te maken van de genoemde tips en tools, kun je jouw LinkedIn-publicaties naar een hoger niveau tillen en jouw doelen bereiken op dit bloeiende platform. Dus pak je laptop erbij en laat jouw creativiteit de vrije loop op LinkedIn!

Vragen? Stel ze op: marketing@morganrecruitmentgroup.com
 

 

Bel of mail mij